ADP Workforce HR-dossier NEN 2082-gecertificeerd

 

Het HR-dossier van ADP Workforce voldoet aan de hoogste veiligheidseisen voor digitaal dossierbeheer. Na een uitgebreide audit in januari 2016 kende het European Certification Bureau (ECB) aan ADP - als eerste HR-dienstverlener - het NEN 2082 Certificaat toe.
 

Tip: bekijk ook de video's onderaan deze pagina!

Erkenning

NEN 2082 is een belangrijke certificering voor data-archiefbeheer en voorziet organisaties van de criteria om hun informatiebeheer te laten voldoen aan de wettelijke eisen voor informatiebeveiliging, geheimhouding, bescherming van persoonsgegevens en openbaarheid van informatie en elektronische communicatie. Uitsluitend organisaties die voldoen aan de 155 eisen krijgen het NEN 2082 Certificaat.

Archiefwet

Dit betekent dat overheidsorganisaties en bedrijven hun HR-dossiers met ADP Workforce geheel volgens de eisen van de Archiefwet kunnen beheren. Voor (semi-)overheidsorganisaties als de Waterschappen vervalt hierdoor de noodzaak om gebruik te maken van een extra koppeling en worden direct kosten bespaard.

HR Dossier in het kort

  • HR-dossier met de hoogste informatiemanagement eisen en beveiligingsniveaus voor documenten en dossiers
  • Alle denkbare autorisatie-instellingen mogelijk
  • Functionaliteit voor het flexibel inrichten van workflows
  • Uitgebreide rapportagetools met vrij inrichting en scheduling
  • Onbeperkte zoek- en selectiemogelijkheden van/binnen dossiers of documenten
  • Geautomatiseerde melding voor te vernietigen documenten op wettelijke gronden
  • Geautomatiseerd loggen van alle acties aangaande dossiers

Benedikt Marijnen (ECB): “De informatie in de dossiers kan niet alleen vlekkeloos beheerd worden, maar blijft met de juiste autorisatie ook optimaal beschikbaar en doorzoekbaar Het is de eerste keer dat het NEN 2082 Certificaat wordt toegekend aan een HR-systeem.”
Lees de toelichting

"Alle denkbare autorisatie-instellingen in ADP Workforce zijn mogelijk. Het belang hiervan kan niet overschat worden."

 

Uit het rapport van ECB

Veiligheid en gebruiksgemak

Steeds meer ondernemingen stellen hoge eisen aan de veiligheid van hun (medewerkers)gegevens. Overheidsorganisaties zijn daarnaast verplicht om te voldoen aan de Archiefwet. De NEN-2082-certificering maakt de - verplichte - koppeling met een extra systeem overbodig en bespaart dus direct kosten. Daardoor worden de documenten direct binnen het HRM-systeem worden opgeslagen. Ze zijn zowel veilig als gemakkelijk toegankelijk, eigenschappen die door onze gebruikers bijzonder worden gewaardeerd.

Rechtenbeheer en vervaltermijnen

Het HR-dossier beschikt onder meer over een functie voor het geautomatiseerd en gecontroleerd vernietigen van gegevens. Daardoor kunnen organisaties aan de wettelijke voorschriften voor de bewaartermijn voldoen. Uniek is ook de mogelijkheid om een (tijdelijke) medewerker rechten te geven voor een vooraf af te bakenen periode. Gaat iemand uit dienst of naar een andere rol, dan hoeven er geen extra handelingen verricht te worden om zijn rechten te beëindigen. Het HR-dossier is een geïntegreerd onderdeel van ADP Workforce.

ECB-directeur Dik Marijnen over waarom de NEN 2082-certificering belangrijk is (2 min.)

Het ADP scrumteam over certificeringsproces en functionaliteiten ADP Workforce (4 min.)

"ADP Workforce HR-dossier bewijst met het ECB NEN 2082 certificaat aantoonbaar dat het pakket professioneel en op hoog niveau informatiemanagement beheert. Deze functie is volledig geïntegreerd in ADP Workforce en is daarmee een unieke en essentiële tool voor iedere organisatie."

 

Meer weten over ADP Workforce HR-dossier?

* verplicht veld

Dit veld is verplicht.
Dit veld is verplicht.
U moet een geldig e-mailadres opgeven.
Dit veld is verplicht.
Dit veld is verplicht.
Dit veld is verplicht.

Opmerkingen